Mutfaktaki bereket
Malzemeler:
içli köfte |
- 3 su bardağı köftelik bulgur.
- 1 su bardağı kısırlık bulgur.
- 3oo gram kıyma.
- 1 çay bardağı irmik.
- 1 çay bardağı un.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 Tane yumurta.
- 1 Tutam maydonoz.
- 2 su bardağı sıcak su.
- iç malzemesi:
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı.
- 300 gram kıyma.
- 3 Tane soğan.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- kızartmak için:
- Sıvı yağ.
- Yapılışı: soğanımızı yemeklik doğrayalım.
- Tavamıza tereyağını ve zeytinyağını alalım soğanları ekliyelim kavuralım.
- kıymayı ilave edelim kıymamız pişince tuz ve baharatları ekliyelim.
- Bir tutam maydonozu doğrayalım üzerine serpelim harmanlayalım ocaktan alalım.
- Bulgurumuzun üzerine sıcak suyu gezdirelim üzerini kapatalım 10 dakika Bulguruzun suyu çekmesini bekleyelim.
- Bulgurumuz suyu çekince üzerine baharat ve tuz ekliyelim yumurtayı ve irmiği unu ekliyelim.
- kıymayı ilave edelim güzelce macun kıvamına gelene kadar yuğuralım.
- Cevizden biraz büyük parçalar alalım.
- Elimizi ıslatarak içini oyarak iç harçtan konur.
- Ağzı dikkatlice kapatılır tavada sıvı yağda kızartılır.
- kağıt havlu üzerine çıkartılır.
- servis edilir afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder