Mutfaktaki bereket
iki eşit parçaya bölelim üzerine biraz un serpelim.
Rulo şeklinde saralım
AFIYET OLSUN.
- Malzemeler:
- 25o gram ıspanak.
- 2 adet yumurta.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı su.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- 50 gram tereyağı.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- YAPILIŞI:
- ıspanağı doğrayalım bol su ile kumu gidene kadar yıkayalım.
- 1 çay bardağı suda yumşayana kadar pişirelim.
- suyunu süselim çatal ile ezelim veya bilendırla çekelim.
- Büyük bir kaseye yumurtaları kıralım üzerine yarım çay bardağı suyu ve tuzu ıspanaği ekliyelim.
- unumuzu azar azar ekleyerek sert bir hamur yuğuralım.
- 8 eşit parçaya bölelim.
iki eşit parçaya bölelim üzerine biraz un serpelim.
Rulo şeklinde saralım
- keskin bir bıçakla ince ince keselim.
- Tenceremize yeteri kadar su alalım
- kaynayınca tuz ekliyelim kestiğimiz
- hamurları içine atalım pişince süselim üzerine soğuk su gezdirelim.
- servis tabağına alalım ve tereyağını sıvı yağ ile birlikte eritelim.
- 1 tatlı kaşığı pul biber ilave edelim servis tabağındaki pilavımızın üzerine gezdirelim.
- Ayran ile birlikte servis edelim
AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder