Mutfaktaki bereket .
iki eşit parçaya bölelim üzerine biraz un serpelim.
Rulo şeklinde saralım
AFİYET OLSUN.
Asırlık bir lezzet böyle bir lezzet yok.
Gerçekten çok çok güzel damakta Kalan bir lezzet mutlaka deneyiniz derim.
Bir kere denediğinizde asla vaz geçilmez bir Lezzet olduğunu göreceksiniz.
Tiryakisi olacaksınız bu öyle bir lezzet ki.
Hem hafif hem leziz hergun olsa her gün yenir.
Organik doğal katkısız ister ıspanaklı yapın isterseniz sade yapın afiyetle yiyin.yanina bol köpüklü organik bir ayranla ikram edebilirsiniz.
Tok tutan sağlıklı hem de çok güzel.
- Malzemeler:
- 25o gram ıspanak.
- 2 adet yumurta.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı su.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- 50 gram tereyağı.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- YAPILIŞI:
- ıspanağı doğrayalım bol su ile kumu gidene kadar yıkayalım.
- 1 çay bardağı suda yumuşayana kadar pişirelim.
- suyunu süzelim çatal ile ezelim veya bilendırla çekelim.
- Büyük bir kaseye yumurtaları kıralım üzerine yarım çay bardağı suyu ve tuzu ıspanağı ekliyelim.
- unumuzu azar azar ekleyerek sert bir hamur yuğuralım.
- 8 eşit parçaya bölelim.
iki eşit parçaya bölelim üzerine biraz un serpelim.
Rulo şeklinde saralım
- keskin bir bıçakla ince ince keselim.
- Tenceremize yeteri kadar su alalım
- kaynayınca tuz ekliyelim kestiğimiz
- hamurları içine atalım pişince süzelim üzerine soğuk su gezdirelim.
- servis tabağına alalım ve tereyağını sıvı yağ ile birlikte eritelim.
- 1 tatlı kaşığı pul biber ilave edelim servis tabağına pilavımızın üzerine gezdirelim.
- Ayran ile birlikte servis edelim
AFİYET OLSUN.
Özlü sözler .
Kalbinde
merhamet olmayana
cennet yoktur.
Hz Muhammed.
Yorumlar
Yorum Gönder