Mutfaktaki bereket.
pastane poğacası değil.
ev poğacasını tercih ederseniz.
mükemmel bir lezzeti.
kendi evinizde kendiniz yapın derim.
poğaca hamurunu ne kadar yumuşak yaparsanız okadar güzel olur.
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌺🌺🌺Zeytinli Nefis poğaca🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 |
- Malzemeler:
- 150 gram Tereyağı.
- 3 yumurta birinin sarısını ayır.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 su bardağı ılıktan biraz sıcak süt.
- 1 paket kuru maya.
- 1 çorba kaşığı şeker.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 16 çorba kaşığı kaşığı un tepeleme.
- içi için:
- ufak bir kase zeytin çekirdekleri çıkarılmış.
- Üzeri için:
- yumurta sarısı susam çörek otu.
- yuğurma kabımıza yumurtaları kıralım.
- Tereyağını, sütü,sıvı yağı,maya, ve şekeri Tuzu ekliyelim güzelce karıştıralım.
- unumuzu azar azar ekliyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- yarım saat mayalanan hamurumuz kabarınca.
- Hamuru 24 eşit bezeye bölelim.
- fincan Tabağı büyüklüğünde açalım içine Çekirdeği çıkarılmış zeytin konur kapatılır. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- poğacaları tepsimize dizelim fırınımızı 100 dereceye alalım poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim üzerine çörek otu susam serpelim.
- Tepsi mayası için poğacaları fırınımıza verelim.
- poğacalar kabarınca fırınımızı 180 dereceye getirelim.
- Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
- 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Yorumlar
Yorum Gönder