Mutfaktaki bereket.
mükemmel lezzeti ile yedikçe yedirten muhteşem bir lezzet biberli ekmek.
lezzeti vazgeçilyen ayran yada çay ile ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
mükemmel lezzeti ile yedikçe yedirten muhteşem bir lezzet biberli ekmek.
lezzeti vazgeçilyen ayran yada çay ile ikram edebilirsiniz.
Biberli ekmek |
- 1 su bardağı süt.
- 1 paket kuru maya.
- 1 su bardağı su.
- 1 çorba kaşığı şeker.
- 2 Tatlı kaşığı tuz.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- 1 Tane soğan.
- 1 Tutam maydonoz.
- 150 gram lor peyniri.
- 3 çorba kaşığı salça.
- 3 çorba kaşığı susam.
- 1 çorba kaşığı çörekotu.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 Tatlı kaşığı kekik.
- yapılışı:
- sütü ocakta ısıtalım yuğurma kabına alalım suyu, sıvı yağı,tuzu,şekeri, mayayı,ekliyelim unu azar azar ilave edelim.
- yumuşak bir hamur yuğuralım.
- 20 Dakika hamurumuzu mayalayalım hamurumuz mayalanırken.
- üzeri için soğanı ve maydonozu ince ince doğrayalım.
- Üzerine peyniri,baharatları,sıvı yağı,çörekotu, ve susamı,ekliyelim güzelce harmanlayalım.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- merdaneyle açalım üzerine baharatlı harçtan sürelim.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim Tepsimize alalım ve 250 derecede pişirelim AFiYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder