Mutfaktaki bereket.
Sivas yöresinden eşsiz lezzetlerinden boncuk mantı.
Sivas yöresinden eşsiz lezzetlerinden boncuk mantı.
Asırlar öncesinden günümüze kadar gelen bir lezzet.
sağlıklı doyurucu iştah açıcı bir lezzet.
bol yoğurt ve sarmısaklı lezzet cümbüşü haline gelen iştah kabartan bir lezzete dönüşür.
Kısacası yapmaya değer bir lezzet.
iftara yapın sofralariniz ziyafet sofrası olsun haydi bugün bir güzellik yapın iftara boncuk mantı ile soframızı şenlendirin. afiyetle bal şeker olsun .0
ince ince şeritler halinde keselim.
iftara yapın sofralariniz ziyafet sofrası olsun haydi bugün bir güzellik yapın iftara boncuk mantı ile soframızı şenlendirin. afiyetle bal şeker olsun .0
Sivas yöresinden boncuk mantı |
- Malzemeler:
- 1 Tane yumurta.
- 1 su bardağı su.
- 2 tatlı kaşığı tuz silme.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- 500 gram yoğurt.
- 4 Diş sarmısak.
- 1 çorba kaşığı tere yağı.
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ.
- Yapılışı:
- yumurtayı yuğurma kabına kıralım üzerine suyu ve tuzu ekliyelim güzelce karıştıralım.
- unu ekliyelim sert bir hamur yuğuralım.
- 2 beze yapalım merdaneyle açalım.
- Daha sonra resimde görüldüğü gibi minik minik keselim.
- Bütün hamurları bu şekilde kaselim.
- Daha sonra fazla ununu süzgsüzgeçle eliyelim.
- Tenceremize bol miktarda su konur kaynayınca tuz ve 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenir.
- Elediğimiz boncuk mantılar tencereye eklenir kaynamaya çıkınca 8 dakika pişirilir.
- süzülür üzerine soğuk su gezdirilir.
- servis tabağına alalım.
- üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür tere yağı ile sıvı yağ eritilir üzerine pul biber eklenir.
- yoğurtlu boncuk mantımızın üzerine gezdirilir afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder