Mutfaktaki bereket.
MALZEMELER
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
Kandil simidi |
- 250 gram tereyağı.
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ.
- 1 su barağından bir parmak eksik yoğurt.
- 1 adet yumurta.
- 1 çorba kaşığı sirke.
- 2 Tatlı kaşığı şeker.
- 2 çay kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı mahlep.
- 2 çay kaşığı kabartma tozu.
- Aldığı kadar un.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- ÜZERİ IÇIN :
- 1 adet yumurta.
- çörek otu.
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam.
- YAPILIŞI:
- Tereyağını eritelim 5 dakika bekleyelim fazla sıcak olmasın.
- Yuğurma kabımıza yoğurdu, sıvı yağı,tereyağını, tuzu, mahlebi, kabartma Tozunu,şekeri yumurtayı,ekliyelim,güzelce karıştıralım unu azar azar ilave edelim.
- Fazla sert olmayan yumuşak bir hamur yuğuralım.
- ufak ufak bezelere bölelim uzun fitiller haline getirelim iki ucunu birleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım.
- üzerine çörekotu serpelim.
- susamlı için ise hamurumuzu fitil haline getirelim yumurta akına batıralım susama bulayalım.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- Tepsimize alalım tepsimize dolunca 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
Yorumlar
Yorum Gönder