Mutfaktaki bereket
Çok değerli hanımlar değerli takipçilerim.
bu güzel tarifi
MALZEMELER
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
kandillerde yapmamız gereken güzel lezzetlerden sadece bir tanesi kandil simidi
Evde yapılan kandil simidinin lezzeti kokusu bir başka yapmaya değer bir lezzet mutlaka deneyin derim.
ben çok beğenerek yaptığım için sizlerede öneriyorum.kandilde kendi simidini kendiniz yapın .
muhteşem bir Lezzet kandillerde mutlaka yapın ikram edin ve afiyetle yiyiniz.
sağlıcakla kalın hoşçakalın.
![]() |
Kandil simidi |
- 250 gram tereyağı.
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ.
- 1 su barağından bir parmak eksik yoğurt.
- 1 adet yumurta.
- 1 çorba kaşığı sirke.
- 2 Tatlı kaşığı şeker.
- 2 çay kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı mahlep.
- 2 çay kaşığı kabartma tozu.
- Aldığı kadar un.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- ÜZERİ IÇIN :
- 1 adet yumurta.
- çörek otu.
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam.
- YAPILIŞI:
- Tereyağını eritelim 5 dakika bekleyelim fazla sıcak olmasın.
- Yuğurma kabımıza yoğurdu, sıvı yağı,tereyağını, tuzu, mahlebi, kabartma Tozunu,şekeri yumurtayı,ekliyelim,güzelce karıştıralım unu azar azar ilave edelim.
- Fazla sert olmayan yumuşak bir hamur yuğuralım.
- ufak ufak bezelere bölelim uzun fitiller haline getirelim iki ucunu birleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım.
- üzerine çörekotu serpelim.
- susamlı için ise hamurumuzu fitil haline getirelim yumurta akına batıralım susama bulayalım.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- Tepsimize alalım tepsimize dolunca 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
Yorumlar
Yorum Gönder