Mutfaktaki bereket.
Bu güzel lezzeti güzel makarnayı ister öglen yemeğine ister akşam yemeğine yapın.
yanına güzel bir ayran olabilir cacik olabilir kompostu olabilir.
Güzel bir salata ve güzel bir çorba ile muhteşem olur.
Afiyet olsun.
🍝🍝🍝🍝Kıymalı makarna🍝🍝🍝🍝 |
- Malzemeler:🍝🍝🍝🍝🍝🍝
- 1 paket çubuk makarna.
- 2oo gram kıyma.
- 2 tane domates.
- 1 tane kapya biber.
- 3 tane ince yeşil biber.
- 1 tane soğan.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- 1 tatlı kaşığı pul biber.
- 1 tatlı kaşığı tereyağı.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı salça.
- üzeri için bir tutam doğranmış maydonoz.
- 🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝🍝
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
- yapılışı:
- makarnamızı pişirelim üzerine soğuk su gezdirelim.
- Soğanımızı minik minik doğrayalım domates ve biberleride doğrayalım.
- Tavamıza yağımızı alalım soğanları ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- salçayı ekliyelim kavuralım üzerine biber ve domatesleri ilave edelim.
- kavurmaya devam edelim baharatları ekliyelim ve bir cimcik tuz ekliyelim.
- Servis tabağına alalım üzerine kıymalı karışımı dökelim üzerine maydonozu serpiştirelim makarnamız servise hazır.Afiyet olsun.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
3 püf nokta.
1) Makarnayi pişirirken hiçbir zaman fazla pişirmeyin bir tık çig kalsın makarna böyle daha lezzetli olacaktır.fazla pişen makarna hamurlaşır.
2) Makarna pişerken suyuna bir çorba kaşığı sıvı yağ eklemeyi unutmayalım makarnamızın tane tane olmasını sağlar.
3) Makarnamızı süzdükten sonra üzerine mutkaka soğuk su gezdirelim makarnamız yoksa pişmeye devam eder
Ve makarnamız birbirine yapışır ve ĺapalaşır.
Yorumlar
Yorum Gönder