Mutfaktaki bereket
Ramazan pidesi |
- Malzemeler:
- 2 su bardağı süt.
- 2 su bardağı su.
- 2 tane yumurta sarısı üzerine.
- 1 çorba şeker.
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- 1 tatlı kaşığı mahlep.
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı kuru maya.
- 8,5 su bardağı un.
- üzeri için:
- yumurta sarısı.
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı yoğurt.
- Çörekotu susam.
- yapılışı:
- Bütün sıvı malzemeleri yuğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- üzerine kuru mayayı ekliyelim karıştıralım
- unumuzu üzerine ilave edelim mahlepi ve tuzu üzerine ekliyelim güzelce yuğuralım.
- üzerini dolap poşeti ile örtelim .
- üzerine temiz bir örtü örtelim hamurumuz kabarana kadar bekleyelim iki eşit bezeye bölelim.
- Tepsimize yağlı kağıt serelim hamuru tepsimize alalım.
- Elimizi biraz sıvı yağ ile yağlayalım.
- Bezemizi elimizle pide büyüklüğünde açalım.
- Pide şekli Verelim pidemizin üzerine.
- yumurta sarısı, yoğurt, ve sıvı yağı karıştıralım sürelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder