Mutfaktaki bereket.
çok değerli hanımlar değerli takipcilerim tuzlu kurabiye seviyorsanız muhteşem bir lezzet muhteşem bir tarifi.
sizler için değerli hanımlar değerli takipçilerim .
çay saatlerinin vaz geçilmez lezzeti tuzlu kurabiye bayatlamayan günlerce taptaze kalan güzel bir lezzet .
pastaneden değil kendi mutfağınızdan taptaze güzel bir lezzet tuzlu kurabiye .
Evde pişen kurabiyenin lezzeti tadı kokusu bir başka güzel hafif bir kurabiye.
Güzel demli bir çay yanına güzel bir tuzlu kurabiye.ile ikram edebilirsiniz.
afiyet olsun sağlıcakla kalın hoşçakalın.
![]() |
Tuzlu kurabiye |
- Malzemeler:
- 250 gram tereyağı.
- 2 Tane yumurta sarısı üzerine.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı şeker.
- 2 çorba kaşığı sirke.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 5,5 -6 bardak un.
- üzeri için:
- yumurta sarısı.
- Çörek otu.
- susam.
- Yapılışı:
- Tereyağını sıvı yağı yumurtayı yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- sirke ve şekeri ekleyelim unu ve tuzu ekleyelim güzelce yuğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım şekil verelim yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu susam serpelim 180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder