Mutfaktaki bereket.
çıtırılğını kaybetmeyen ağızda dağılan kolay kolay bayatlamayan tadına doyum olmayan yedikçe yedir ten nefis bir börek.
çıtırılğını kaybetmeyen ağızda dağılan kolay kolay bayatlamayan tadına doyum olmayan yedikçe yedir ten nefis bir börek.
Muhteşem nefis bir börek sabah kahvaltısina yapın afiyetle tüketin.
Ağızda Dağılan Çıtır börek |
- Malzemeler:
- 250 gram tereyağı.
- 1 şişe soda.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 su bardağı su.
- 2 çorba kaşığı sirke.
- Aldığı kadar un.
- iç harcı için:
- 15o gram beyaz peynir ufalanmış.
- Yapılışı:
- Soda,sirke, su,tuz, Sıvı yağ, unu hamur yapalım 8 bezeye bölelim.
- Merdane yardımıyla tek tek açalım oda sıcaklığındaki tereyağını 8 eşit parçaya bölelim.
- Her bir açtığımız hamurun üzerine bir parca tereyağı sürün.
- Üst üste konur bohça biçiminde katlanır.
- Buzdolabında bir saat bekletildikten sonra.
- Tek yufka şeklinde açalım.
- karelere bölelim iç harçtan konur üçgen şeklinde katlanır.
- Tepsiye dizilir 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder