Mutfaktaki bereket.
Diyet bozduran bir lezzet Çok değerli takipçilerim .
Az şekerli çıtır çıtır nefis bir baklava.
Yapmaya değer tadı damakta kalan bir lezzet sizlere de bu güzel tarifi vermek istiyorum denemenizi öneririm Afiyet bal şeker olsun.
Yapmaya değer tadı damakta kalan bir lezzet sizlere de bu güzel tarifi vermek istiyorum denemenizi öneririm Afiyet bal şeker olsun.
baklavaya şerbeti çok fazla verip baklava şerbet içinde kalmasın.
baklava dan şerbet akması fazla şerbet baklavanın tadını bozar az şerbetli bir baklava ince açılan bir baklava damakta tad bırakır
Çıtır çıtır ev baklavası |
- MALZEMELER:🌾🌾🌾🌾🌾 un
- 2 Tane yumurta.
- 2 çay bardağı yoğurt.
- 2 çay bardağı sıvı yağ.
- 1 çorba kaşığı sirke.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 cimcik tuz.
- Aldığı kadar un.
- Açmak için:
- Yarım kilo nişasta.
- iç harcı için:
- 500 gram ceviz.
- üzeri için:
- 2 00 gram tereyağı.
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker.
- 3 su bardağı su.
- 4,5 damla limon suyu.
- Yapılışı:
- Şeker ve suyu tenceremize alalım kısık ateşte 17 dakika kaynatalım.
- Limon suyunu ekleyelim 10 dakika daha kaynatalım şerbet kıvamını alınca ocaktan alalım şerbeti soğusun.
- Hamurumuz için.
- yumurtayı,yoğurdu,sıvı yağı,sirkeyi,tuzu güzelce karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyelim yumuşak bir hamur yuğuralım.
- Üzerini kapatalım 30 dakika dinlendirelim.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım 10 dakika dinlendirelim.
- Bol bol nişasta serperek tabak büyüklüğünde tüm bezeleri açalım
- 6 tanesi üst üste konur ve tek yufka şeklinde incecik tül gibi açalım.
- Tepsimize alalım üzerine ceviz serpelim.
- kenarlarındaki fazlalıkları keserek üzerine konur.
- Tüm tabak büyüklüğünde hamurlar bu şekilde açalım.
- üzerine kısık ateşte eritilen tereyağının üzerindeki köpükleri alalım.
- Baklavanın üzerine tereyağını dökelim.
- 180 derecede 15 dakika daha sonra 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca Soğuk şerbeti üzerine gezdirelim 1 gün bekletelim.
- Şerbetini çeksin sonra ikram edelim. Afiyet bal şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder