Mutfaktaki bereket.
Bulgur pilavının en güzel sade ve hafif tane tane dökülen en güzel hali.
Bulgur pilavı deyip geçmeyelim pilavı güzel pişirmek çok çok önemli.
Tadına doyum olmayan güzel bir Lezzet.
Yanına cacık çok güzel gider afiyet olsun.
Güzel bir cacık olabilir
Yanına cacık çok güzel gider afiyet olsun.
Şehriyeli bulgur pilavı |
- Malzemeler:
- 2 çay bardağı bulgur.
- 1 çay bardağı şehriye.
- 1 Fincan zeytinyağı.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 6 çay bardağı su.
- Yapılışı:
- Bulğuru yıkayalım süzdürelim.
- sıvı yağı ve tereyağını tencereye alalım üzerine şehriyeyi ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bulguru ekliyelim 5 dakika kavuralım.
- Pul biberi ve tuzu ekliyelim.
- Pilavımızın suyunu verelim kaynayınca orta ateşte suyunu çekene kadar p
- Pilavımızı pişirelim.
- 5 dakika dinlendirelim servis edelim afiyet olsun.
Güzel bir cacık olabilir
Güzel bir konpostu olabilir.
Yada
Güzel köpüklü bir ayran ile servis edebilirsiniz .
Yorumlar
Yorum Gönder