Mutfaktaki bereket.
Bulgur pilavının en güzel sade ve hafif tane tane dökülen en güzel hali.
Bulgur pilavı deyip geçmeyelim pilavı güzel pişirmek çok çok önemli.
Tadına doyum olmayan güzel bir Lezzet.
Yanına cacık ile birlikte veya ayran olabilir komposto olabilir turşu olabilir.
Yanına cacık ile birlikte veya ayran olabilir komposto olabilir turşu olabilir.
Afiyet olsun.
Çok degerli hanımlar değerli takipçilerim pilavın tane tane olması için.
![]() |
Şehriyeli bulgur pilavı |
- Malzemeler:
- 2 çay bardağı bulgur.
- 1 çay bardağı şehriye.
- 1 Fincan zeytinyağı.
- 1 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 6 çay bardağı su.
- Yapılışı:
- Bulguru yıkayalım süzdürelim.
- sıvı yağı ve tereyağını tencereye alalım üzerine şehriyeyi ekliyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bulguru ekliyelim 5 dakika kavuralım.
- Pul biberi ve tuzu ekliyelim.
- Pilavın suyunu verelim kaynayınca orta ateşte suyunu çekene kadar
- Pilavı pişirelim.
- 5 dakika dinlendirelim servis edelim afiyet olsun.
mutlaka güzelce kavurmalı ve suyunu çok güzel şekilde ayarlanmalıdır.
Pilavın suyu fazla verilirse eğer ne yapılmalı.
Pilavın suyu fazla verilirse eğer ne yapılmalı.
Değerli hanımlar değerli takipçilerim .
pilavın suyu fazla olursa pilav tane tane olmaktan çıkar .
Lezzetini kaybeder va hamurlaşir buda hiç istenmeyen bir durumdur.
İştah kabartan bir pilav için.
Bulguru güzel kavurmalı
suyu güzel ayarlamalı.
Su fazla eklendiğinde yarım çay bardağı bulgur daha ilave edilebilir
veya kepçe yardımıyla
fazla suyu alınmalı..
Pilavın yanına güzel bir kuru fasülye olabilir.
Güzel bir cacık olabilir
Güzel bir komposto olabilir.
Veya güzel bir turşu olabilir
Güzel köpüklü bir ayran olabilir.
Sağlıcakla kalın hoşçakalın.
Çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim.
Sağlıcakla kalın hoşçakalın.
Yorumlar
Yorum Gönder