Mutfaktaki bereket muhteşem bir Lezzet yumuşacık hamuru lezzetli iç harcı ile damakta tat bırakan kıymalı pide Afiyet bal şeker olsun.
Etli pide |
- Malzemeler;
- hamuru için.
- 1 su bardağı ılık süt.
- 1 Tane yumurta.
- 1 su bardağı su.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 2 Tatlı kaşığı şeker.
- 1 paket maya.
- Aldığı kadar un.
- Kıymalı pide içi için:
- 4oo gram kıyma.
- 3 tane domates.
- 4 yeşil biber.
- 1 Tane kapya biber.
- 2 Tane soğan.
- 3 Diş sarmısak.
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı kimyon.
- yarım çay bardağı zeytinyağı.
- Yapılışı:
- hamurumuzu yuğurmak için sıvı malzemeleri yuğurma kabımıza alalım.
- maya, tuz, ve şekeri, ekliyelim unumuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yuğuralım.
- mayalanması için üzerini bir örtü ile kapatalım.
- Hamurumuz mayalanırken
- iç malzemesini hazırlayalım.
- Soğan ve biberi ince ince doğrayalım domates ve sarmısağı rendeleyelim kıymayı ekliyelim hepsini büyük bir kasede güzelce harmanlayalım.
- Tuzu ilave edelim yağı baharatları ekliyelim güzelce karıştıralım.
- iç harcımız hazır olunca.
- mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler yapalım.
- merdaneyle açalım iç harcımızdan yeteri kadar konur ve üzerine yayalım.
- kanatlarını içe doğru kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım.
- Kenarlarına yumurta sürelim.
- Tepsimiz dolunca 25o derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder