Mutfaktaki bereket.
🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅🍅
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌹🌹🌹🌹karışık Etli Dolma🌹🌹🌹🌹 |
- Malzemeler:
- 1 kilo dolmalık biber.
- yarım kilo kabak.
- 3 Tane patlıcan.
- 4 Tane domates.
- İç harcı için:
- 750 gram kıyma.
- 1 su bardağı bulgur.
- 1,5 su bardağı kırık buğday.
- 3 Tane kuru soğan.
- 4 Tane rendelenmiş domates.
- 2 Yemek kaşığı domates salçası.
- Yarım demet maydanoz.
- Yarım demet dereotu.
- Yarım demet nane.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 4 Diş sarmısak.
- 1 Çay bardağı zeytinyağı.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- 2 Tatlı kaşığı pul biber.
- 1 Tatlı kaşığı kimyon.
- 1 çay kaşığı karabiber.
- üzerinin sosu için:
- 1 çorba kaşığı salça.
- 1 fincan sıvı yağ.
- 8 su bardağı su.
- 1 Tatlı kaşığı tuz.
- yapılışı:önce iç harcımızı hazırlayalım.
- Soğanları maydanozu dereotunu naneyi ince ince doğrayalım.
- Büyük bir kaba alalım.
- Üzerine kıymayı, baharat, tuzu,yağı,salça, ekliyelim.
- Sarmısak ve domatesi rendeleyelim üzerine ekliyelim.
- Ayıklanmış ve yıkanmış bulgur ve kırık buğdayıda bir ekliyelim güzelce karıştıralım.
- Biberlerin içini temizleyelim çekirdeklerini çıkaralım.
- Patlıcanları alacalı sayalım tuzlu suda 1o dakika bekletelim içini çekirdekli kısmını çıkaralım.
- Kabakların soyalım içini boşaltalım temizleyelim.
- Domateslerin içini tatlı kaşığı ile çıkaralım.
- Biberlerin kabakların patlıcan ve domateslerin içini dolduralım.
- Önce tenceremize biberleri kabakları patlıcan ve domatesleri dizelim.
- Üzeri için ayrı bir tencereye sıvı yağı alalım üzerine salçayı ekliyelim salçamızı ve kavuralım
- Üzerine suyu ilave edelim tuzu ekliyelim su kaynayınca
- Dolmaların üzerine dökelim.
- Üzerine porselen bir tabak konur.
- 40 dakika kısık ateşte pişirilir.
- 15 dakika dinlendirelim
- Servis tabağına alınır.
- Yoğurt ile birlikte
- ikram edilir afiyet olsun.
- 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder