Mutfaktaki bereket.
Güzel demli bir çayın yanına.
çıtır çıtır mis gibi bir lezzet.
Güzel demli bir çayın yanına.
çıtır çıtır mis gibi bir lezzet.
ister sade ister susamlı dilerseniz yarısını susamlı yarısını sade yapabilirsiniz
saklarken kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak afiyetle tuketfbilirsiniz sevdiklerinize misafirlerimize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz .
Tuzlu çubuk
- Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 tane yumurta sarısı.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 3 çorba kaşığı yoğurt.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 limon rendesi.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- susam.
- çörek otu.
- 1 Tane yumurta sarısı.
- Yapılışı:
- Tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurta sarısını, yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- unu, kabartma, tozunu, limon rendesini ve tuz ekleyelim.
- Hamurumuzu yuguralim.
- çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- üzerine nemli bir bez örtelim buz dolabında 20 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra eşit uzunlukta çubuklar yapalım.
- yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- üzerine yumurta sarısı sürelim.
- susam ve çörek otu serpelim 18o derece fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Kolay kolay bayatlamayan tuzlu çubuk tek yapmanız gereken buz dolabı poşetine konması ve poşetin hava almayacak şekilde ağzının kapatılması.
Yorumlar
Yorum Gönder