Ana içeriğe atla

Tuzlu çubuk -mutfakta'ki Bereket

Mutfaktaki bereket.
Güzel demli bir çayın yanına.
çıtır çıtır mis gibi bir lezzet.
 ister sade ister susamlı dilerseniz yarısını susamlı yarısını sade yapabilirsiniz
saklarken kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
 çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak 

Sevdiklerinize misafirlerimize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz .
tarif çok çok eski bir tariftir 80 lerden  bir tarif mutlaka deneyin 

Tuzlu Çubuk. Tuzlu çubuk

  • Malzemeler:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı.
  • 1 tane yumurta sarısı.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
  • 3 çorba kaşığı yoğurt.
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 limon rendesi.
  • Aldığı kadar un. 
  • üzeri için:
  • susam.
  • çörek otu.
  • 1 Tane yumurta sarısı.
  • Yapılışı:
  • Tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurta sarısını, yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
  • unu, kabartma, tozunu, limon rendesini  ve tuz  ekleyelim. 
  • Hamurumuzu yoguralim.
  • çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
  • üzerine nemli bir bez örtelim buz dolabında 20 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra eşit uzunlukta çubuklar yapalım.
  • yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
  • üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • susam ve  çörek otu serpelim 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.

80 lerden güzel bir tarif mutlaka deneyin katkısız doğal güzel bir tarif doğal olan ayrı bir güzel 


Kolay kolay bayatlamayan tuzlu çubuk tek yapmanız gereken buz dolabı poşetine konması ve  poşetin hava almayacak şekilde ağzının kapatılması. 
Çay saatlerini vaz geçilmez lezzeti  sevdiklerinize misafirlerinize konuklara  yapın çayla birlikte ikram edebilirsiniz .
Katkısız doğal bir lezzet bu tarif kaçmaz bu muhteşem lezzete bayılacaksınız .
çok az bir malzeme ile evdeki imkanlarla yapılabilen bir tarif afiyetle tüketin.
Çok değerli hanımlar değerli takipçilerim takipte kalın hoşçakalın.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇITIR ÇITIR CENNET KÜNKÜ TATLISI

Mutfaktaki Bereket  Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen.  yapmaya değer tadı damakta kalan  çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar  güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt.  2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un.  1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ.  Açmak için nişasta. ŞERBETİ  İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım.  unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım.  Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım.  Diğer ucunuda çatala takalım ha...

Mor menekşe Salatası-Mutfaktaki Bereket

Mutfaktaki Bereket  Tok tutan muhteşem lezzeti ile damaklari şenlendiren güzel bir salata Bugünkü tarifim güzel bir salata Sevdiklerinize konuklarınıza misafirlerinize yapın.görselligi ile göze lezzeti ile damağa hitap eden bir lezzet   sıradışı bir salata sıradışı bir lezzet mutlaka deneyin. çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim sağlıcakla kalın hoşçakalın. Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana.  yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahana ince ince doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salata üzerine gezdirelim salatanın hazır.   AFİYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 Gerçekten çok muhteşem güzel bir söz  Özlü söz  Sevgi şifadır . Sevgi güçtür. Sevgi: değişimin müh...

KIYMALI PATATES ÇANAĞI

MUTFAKTAKİ  BEREKET 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 🌿🌿🌿 Kıymalı patates çanağı🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 Malzemeler. 6 Tane patates,  1 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam maydonoz, 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 İÇ MALZEMELER: 300 gram kıyma, 2 tane yeşil biber, 1 tane soğan, 1 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kimyon, 1  çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber,  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI:  patatesleri haşlayalım püre haline getirelim,  yağımızı tavaya alalım salçamızı ekliyelim kavuralım patatesin üzerine gezdirelim, maydonozu ince ince doğrayalım patatesin üzerine ilave edelim,  Tuzumuzu serpelim güzelce yuğuralım canaklar yapalım, kıymayı kavurmak için tavamuza yağımızı alalım soğan ve biberleri doğrayalım üzerine ekliyelim kavuralım, kıymayı ekliyelim kavurmaya devam edelim kıymamız kavrulunca baharatları ve t...

DOĞAL ORGANİK KATKISIZ MEYVE SUYU

MUTFAKTAKİ  BEREKET  çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim.  Çok çok güzel bir meyve suyu tarifim var sizlere. Dört mevsim hazırlayıp tüketebilir doğal pratik kolay bir meyve suyu.   katkılı meyve suyu içmek istemeyenler için güzel  bir meyve suyu. Sadece erikle değil değil diğer meyvelerle de aynı yöntemle hazırlayabilirsiniz.   Şişelere doldurup dolapta soğuduktan sonra veya buz katıp soğuk olarak ikram edebilirsiniz. Rengi bile bir başka güzel.mutlaka yapın taze taze tüketin. Sağlıcakla kalın hoşçakalın. 🍃🍃🍃🍃Doğal meyve Suyu🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 MALZEMELER: 1,5 Kilo kırmızı erik, 2  litre su, 1 çay bardağı şeker, YAPILIŞI: Erikleri tencereye  alalım şekeri üzerine  ekliyelim suyumuzu ilave edelim 20 dakika kaynatalım soğuyunca  süzgeçten geçirelim ikram edelim.  AFIYET OLSUN. yazın aldığımız erikleri yıkayalım dolap poşetine konur bozulmadan dondurucuda saklanır.

Çiçek Bahçesi Salatası 2-Mutfaktaki Bereket

🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 MUTFAKTAKİ  BEREKET 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 Hem görselliği ile göze  lezzeti ile damağa hitap eden bir lezzet  Güzel bir salata sofranıza renk katacaktır. lezzeti ile her yemeğin  yanında aranılan bir salata olacaktır. Değerli misafirlerinize ve konuklarınıza yapabileceğiniz güzel bir salata. Diğer yaptığım salata tariflerime de göz atabilirsiniz. yapmanızı tavsiye ederim şimdiden kolay gelsin. 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋 ÇİÇEK BAHÇESİ SALATASI 2 MALZEMELER: 3 Tane havuç. Yarım mor lahana. 4 yaprak beyaz lahana. 3 fincan zeytin yağı. 3 Çay  kaşığı tuz. 2 Tane limon suyu. 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋 Lahanayı ve mor lahanayı  ince ince kıyalım tuzlayalım ovalım limon suyu ve yağı üzerine gezdirelim. havuçları rendeleyelim üzerine tuz serpelim limon suyu ve yağ gezdirelim  ve servis tabağında şekil verelim.  Servis edelim. AFİYET OLSUN. 🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋...

Muhteşem Aşure

Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık.  2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış  2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü.  4 tane karanfil.  5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut  önceden sıcak su ile ıslatılır.  Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir.  kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü  fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır.  kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş  ilave edilir.  suyu az gelirse sıcak su ...

KESME AŞI

MUTFAKTAKİ BEREKET  sivas yöresinden kesme aşı sonbahar ve kış aylarında yapılan mükemmel bir yemektir. sıcak olarak ikram edilir. Deneyecek olanlara kolay gelsin AFIYET OLSUN. KESME AŞI MALZEMELER: 1 su bardagı  yeşil    Mercimek.  1 su bardağı erişte.  1 Tatlı kaşığı Pul biber.  1 Tatlı kaşığı nane.  1 Tane soğan.  1 Tatlı kaşığı tuz.  HAMURU İÇİN:  1 Adet Yumurta  aldığı kadar un. 1 çay kaşığı tuz.   Hamuru kızartmak için 1 çay bardağı sıvı Yağ . YAPILIŞI: önce mercimek yıkanır tencereye konur üzerine 8 bardak su eklenir.  mercimekler pişerken derin bir Kaseye bir yumurta kırın 1 çay kaşığı tuz Konur çırpılır.  üzerine aldığı kadar un konur hamur  bir Tene yumak yapılır merdaneyle açılır yarısı şeritler halinde kesilir. Daha sonraki şeritler küp küp kesilir.   Tavaya Yağ konur kesilen küp küp hamurlar kızartılır tabağa alınır.  Mercimekler pişince üzerine erişt...