Mutfaktaki bereket.
Güzel demli bir çayın yanına.
çıtır çıtır mis gibi bir lezzet.
Güzel demli bir çayın yanına.
çıtır çıtır mis gibi bir lezzet.
ister sade ister susamlı dilerseniz yarısını susamlı yarısını sade yapabilirsiniz
saklarken kavanozda ağzı kapalı bir şekilde saklayabilirsiniz.
çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak
Sevdiklerinize misafirlerimize gönül rahatlığı ile ikram edebilirsiniz .
tarif çok çok eski bir tariftir 80 lerden bir tarif mutlaka deneyin
Tuzlu çubuk
- Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 1 tane yumurta sarısı.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 3 çorba kaşığı yoğurt.
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
- 1 çay kaşığı tuz.
- 1 limon rendesi.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- susam.
- çörek otu.
- 1 Tane yumurta sarısı.
- Yapılışı:
- Tereyağını, yoğurdu, sıvı yağı, yumurta sarısını, yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- unu, kabartma, tozunu, limon rendesini ve tuz ekleyelim.
- Hamurumuzu yoguralim.
- çok sert olmayan bir hamur elde edelim.
- üzerine nemli bir bez örtelim buz dolabında 20 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra eşit uzunlukta çubuklar yapalım.
- yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
- üzerine yumurta sarısı sürelim.
- susam ve çörek otu serpelim 18o derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
80 lerden güzel bir tarif mutlaka deneyin katkısız doğal güzel bir tarif doğal olan ayrı bir güzel
Kolay kolay bayatlamayan tuzlu çubuk tek yapmanız gereken buz dolabı poşetine konması ve poşetin hava almayacak şekilde ağzının kapatılması.
Çay saatlerini vaz geçilmez lezzeti sevdiklerinize misafirlerinize konuklara yapın çayla birlikte ikram edebilirsiniz .
Katkısız doğal bir lezzet bu tarif kaçmaz bu muhteşem lezzete bayılacaksınız .
çok az bir malzeme ile evdeki imkanlarla yapılabilen bir tarif afiyetle tüketin.
Çok değerli hanımlar değerli takipçilerim takipte kalın hoşçakalın.
Yorumlar
Yorum Gönder