Mutfaktaki bereket.
muhteşem güzel bir lezzet tadına bayılacaksınız.
fazla kızartmadan sadece 1 dakika pişirmeniz yeterli.
farklı bir lezzet farklı bir tad.
Mutlaka deneyin farkı fark edin.
AFIYET OLSUN.
|
🌷🌿🌿Arnavut ciğeri🌿🌿🌷
- Malzemeler:
- 1 kg ciğer-kuşbaşı doğranmış.
- 1 tane soğan- piyaz doğranmış.
- 6 tane yeşil biber-ince ince halka doğranmış.
- yarım demet maydanoz doğranmış.
- 1 su bardağı un.
- 1 tatlı kaşığı Pul biber.
- 1 tatlı kaşığı kimyon.
- 1 tatlı kaşığı silme tuz.
- kızartmak için sıvı yağ.
- yapılışı:
- Doğranmış ciğerleri tencereye alalım üzerini geçecek kadar su konur ve 15 dakika pişirelim.
- Daha sonra suyunu süselim soğuması için 10 dakika bekleyelim.
- Üzerine un serpelim güzelce unlayalım fazla ununu eleyelim.
- Tavamıza sıvı yağımızı alalım yağımız iyice kızınca ciğerleri kızgın yağda 1 dakika kızartalım.
- fazla kızartmadan hemen havlu kağıt üzerine alalım.
- Ciğerlerin hepsini kızarınca servis tabağına alalım.
- Biberleri soğanı ve maydanozu ciğerin yanına alalım üzerine tuz ve baharatları serpelim ve güzelce harmanlayın.
- Servis tabaklarına alalım ikram edelim afiyet bal şeker olsun sofralarınız bereketli olsun.
|
Muhteşem bir lezzet mutlaka deneyin derim. Yanına köpüklü soğuk bir ayran ile ikram edelim bu muhteşem yemeği.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder