Bulgur pilavının en güzel hali lezzetin zirvesi.
köpüklü güzel bir ayran Ve nefis bir salata güzel bir kuru fasülye ile muhteşem bir Lezzet.
mutlaka deneyin farkı görün.
Asırlık bir lezzet hazır gıdalar değil evde tencere yemekleri tercih edelim.
hem sağlıklı hem daha hesaplı
evde pişen yemeğin tadı bir başka yemek pişirmek bir sanattır yemeği pişirirken ölçüsüne dikkat edelim
kaliteli malzeme kullanalım tuzu abartmadan katalım .
yemekte tuz çok önemli tuzlu yemek isteyen kendi tabağına katabilir .
yemeklerde tuz çok çok önemli abartmadan katmak gerekir.
tuzlu yiyemeyen hasta var ise eğer .
hasta olanlar düşünmeli
Ve göz önünde bulunduralim.
- Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyalım. Küp küp doğrayalım.
- Tenceremize sıvı yağı alalım soğanları ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Tereyağını ilave edelim.
- bulguru ekliyelim kavurmaya devam edelim.
- salçayı ekliyelim 2 dakika kavuralım
- Domatesi ilave edelim baharatı ekliyelim tuzu ilave edelim suyunu ilave edelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. 5 dakika dinlendirelim servis edelim.
- Afiyet olsun.
Asırlık bir Lezzet pilav deyip geçmeyelim.
Pilavınızın lezzetinin mükemmel olması için bu bir püf noktasıdır.
Tuzunu bulgurumuzu kavururken katalım pilavınıź daha lezzetli olur.
Muhteşem çok güzel bir söz.
Günün sözü .
Geçip giden
zaman değil
ömürdür...
Hz Ali (r.a)
Yorumlar
Yorum Gönder