Mutfaktaki bereket.
çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim .
Hamurumuz çok fazla yumuşak bir hamur olmamalı çokta sert bir hamur olmamalı.
orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı.
Böreği açarken çok fazla un kullanmayalım tavamizda tortu birikir.
Böreği çelik bir tavada kızartılır çok daha güzel bir sonuç için.
İç harcını kıymalı patatesli de yapabilirsiniz arzuya göre .
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su.
Yarım paket maya
1 tatlı kaşığı tuz.
Aldığı kadar un.
İç malzemeler :
100 gram beyaz peynir
ufak bir kase tulum peynirli
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ .
Yapımı
Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım.
mayayı ilave edelim karıştıralım unumuzu azar azar ilave edelim.
Tuzu unumuzu üzerine serpelim hamurumuzu yuguralum mayalanması için üzerini örtelim 20 dakika mayalanır.
Maydanozu yıkayıp doğrayalım ve peynir ile birlikte harmanlayın
Daha sonra hamurdan ufak bezeler yapalım üzerine hafif un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açalım.
iç harçtan bir çorba kaşığı Konur konur üzeri kapatılır ve tavada kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartılır .afiyet olsun.
Boregimizi ne ayran çay vişne suyu ile birlikte servis edebilirsiniz .
muhteşem bir çiğ börek.
Çok fazla yağ çekmeyen güzel bir çiğ börek
Mutlaka deneyin.
Asla vazgeçilmez bir tarif.
Gönül rahatlığıyla yapın çünkü defalarca yaptım denedim muhteşem oldu.
Sağlıcakla kalın
hoşcakalun.
🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
Yorumlar
Yorum Gönder