Çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim .bugün sizlere . Anadolu mutfağının efsane lezzetlerinden bir tanesi olan bir mantı çeşidi olan sade mantı tarifini vereceğim Boyle bir lezzet yok sade mantı damakta güzel bir tat bırakan muhteşem bir lezzet.
yapımı zor olsada yapmaya değer sevdiklerinize ve misafirlerinize yapabileceğiniz bir Lezzet özellikle
yazın yapılan iştah açıcı ve serinletici güzel bir lezzet sade mantı Afiyet olsun.
 |
Sade mantı(sivas yöresinden)
- Malzemeler:
- 3 tane yumurta.
- 1 su bardağı su.
- 2,5 tatlı kaşığı silme tuz.
- Aldığı kadar un.
- üzeri için:
- 1 Tatlı kaşığı pul biber.
- 2 çorba kaşığı tereyağı.
- 4 Diş sarmısak.
- 1 kg kıvamlı yoğurt.
- Yapılışı:yumurtaları yoğurma kabımıza kıralım üzerine suyu ve tuzu ekliyelim güzelce çırpalım.
- unumuzu ekliyelim sert bir hamur yuğuralım.
- hamurumuzu 3 beze yapalım.
- Merdane ile fazla ince olmayacak şekilde açalım.
- üzerini bolca un serpelim.
|
Uzun şeritler halinde keselim
Daha sonra ise
Üst üste konur ve üçgen şeklinde keselim
Tencereye yeteri kadar su konur su kaynayınca tuz katılır bir çorba kaşığı sıvı yağ eklenir kaynayan suya mantılar eklenir suda mantılar kaynara çıktıktan sonra 8 dakika pişirilir.
Daha sonra suzgece dökülür ve süzülür üzerine soğuk su gezdirilir.
Geniş bir tepsiye mantılar dökülür mantıksız soğuduktan sonra servis tabağına alınır. yoğurt ve sarmısak güzelce çırpılır sarmısaklı yoğurt üzerine gezdirilir ve tereyağı eritilir üzerine pul biber eklenir ve yoğurtlu mantımızın üzerine gezdirelim.
Efsane bir lezzet mutlaka denemenizi öneririm bu efsane lezzeti deneyince vazgeçilmez bir lezzet olduğunu göreceksiniz
Mantımız servise hazır afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder