kurabiye denince akla en çok sevilen elmalı kurabiye gelir.
çay saatlerinin vaz geçirmeyen lezzeti
Ağızda dağılan mükemmel bir kurabiye.
Ağızda dağılan mükemmel bir kurabiye.
🍎🍎🍎Elmalı kurabiye🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎 |
- Malzemeler:
- 1 tane yumurta.
- 125 gram tereyağı oda sıcaklığında.
- 1 çay bardağı yoğurt.
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
- 1,5 Çay bardağı pudra şekeri.
- 1.Tatlı kaşığı sirke.
- 1 çay bardağı nişasta.
- 1 cimcik tuz.
- 1 paket vanilya.
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
- Aldığı kadar un.
- İç harcı için:
- yarım su bardağı şeker.
- 4 tane kırmızı tatlı elma.
- 1 tatlı kaşığı tarçın.
- 1 çay bardağı ceviz yada fındık.
- yapılışı:
- Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce çırpalım.
- Nişasta, pudra şekerini,tuz, vanilya, kabartma tozunu, ekliyelim unu azar azar ilave ederek fazla sert olmayan bir hamur yuğuralım bir ve 10 dakika hamuru dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcımızı hazırlayalım elmaların kabuklarını soyalım rendeleyelim ve tavaya alalım.
- Şekeri üzerine ekliyelim kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Üzerine cevizi ekliyelim tarçını ilave edelim ocaktan alalım.
- İç harcımız soğuyana kadar bekleyelim.
- Hamurumuzu yağlı kağıt üzerinde merdaneyle açalım.
- kurabiye kalıbı ile keselim iç harçtan konur ve kapatılır.
- yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- 170 derece fırınımızda üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim üzerine pudra şekeri eleyelim.
- soğuyunca ikram edelim afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder