MALZEMELER:
2 su bardağı taze barbunya.
1 tane orta boy soğan.
1 tane kapya biber.
4 tane ince yeşil biber.
1 tane havuç.
1 tane ufak patates.
250 gr kuşbasi et.
1 yemek kaşığı salça.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
5 Su bardağı su.
1 tatlı kaşığı tuz.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı kimyon.
Yapılışı:
Barbunyayı ufak bir tencerede 15 dakika pişirelim ve suyunu süzelim.
soğanı yemeklik doğrayalım .
havucu patatesi ve biberleride doğrayalım.
Tencereye eti alalım kavuralım yağımızı ekliyelim kavurmaya devan edelim .
soğanı ilave edelim kavurnaya devam edelim.
salçayı ekliyelim ve havucu patatesi biber leri ekliyelim kavurmaya devam edelim.
Baharat ve tuzu ilave edelim barbunyayı ekliyelim suyunu verelim.
sebze ve barbunya yumuşayana kadar orta ateşte 30.dakika pişirelim.
10 dakika dinlendirelim servis edelim afiyet olsun.
Üzerine arzuya göre maydonoz.
Yorumlar
Yorum Gönder