Ana içeriğe atla

Lavaş ekmeği tarifi -Mutfaktaki Bereket

Mutfaktaki bereket.

Tüm lavaşları unutun
sivas yöresinden
Lavaş ekmeği.
 çok sevilen bir ekmektir.
Böyle güzel bir Lezzet.
 kahvaltılarınız için mükemmel diyebilirim.
Güne güzel başlamak için güzel bir kahvaltı gerekir.
 Güzel bir kahvaltı yumuşak lavaş ekmeği ile güzel başlar.
lavaş ekmeğinin yanına en çok yakışan tere yağı ve tulum peyniridir.
Arzuya göre bal tereyağıda olabilir.
Tereyağı reçelde olabilir.
Domates,salatalık, yeşil soğan,
yanına güzel bir çay ile muhteşem bir kahvaltı afiyet bal şeker olsun.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃Muhteşem yumuşacık lezzeti  harika incecik bir ekmek bu tarif kaçmaz deneyecek olanlara kolay gelsin.
  • Malzemeler:
  • 1 tane yumurta.
  • 1 su bardağı süt.
  • 1 çay bardağı yoğurt.
  • yarım çay bardağı sıvı yağ.
  • 1 çay kaşığı şeker.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • Aldığı kadar un.
  • yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri yuğurma kabına alalım.
  • Tuzu, şekeri ,kabartma tozunu, ekleyelim güzelce karıştıralım. 
  • Unumuzu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • 20 Dakika hamurumuzu dinlendirelim daha sonra ufak ufak bezeler yapalım.
  • Un serperek  merdane yada oklava ile açalım.
  • Tavada orta ateşte arkalı önlü pişirelim.afiyet  bal şeker olsun
  • 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺

Sadece 3 malzeme ile de lavaş yapılabilir.
maya kabartma tozu karbonat hiçbir kabartma tozu olmadan yapmak mümkün sadece ve sadece evde olan 3 malzeme ile 
Pamuk gibi bir lavaş nasıl yapılabilir?
 çok kolay bir tarif  çok yakında. 
Tüm lavaş tariflerini unutacaksın yakında
sağlıcakla kalın   çok değerli hanımlar değerli takipçilerim sağlıcakla kalın hoşçakalın.

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
İştah kabartan bir lezzet mutlak deneyin.
Böyle güzel bir lezzeti sofranızdan eksik etmeyin sevdiklerinize ve misafirlerinize yapabileceğiniz güzel bir lavaş.

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Özlü söz
Dünya gözü ile bakan yüzü
Gönül gözü ile bakan özü görür.
Hz mevlâna .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mor menekşe Salatası-Mutfaktaki Bereket

MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana.  yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim.  AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

ÇITIR ÇITIR CENNET KÜNKÜ TATLISI

Mutfaktaki Bereket  Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen.  yapmaya değer tadı damakta kalan  çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar  güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt.  2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un.  1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ.  Açmak için nişasta. ŞERBETİ  İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım.  unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım.  Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım.  Diğer ucunuda çatala takalım hamurumuzu kızgın yağın içinde çevirerek kızartılır. şe

Nefis Kuru Pasta-mutfaktaki bereket

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 MUTFAKTAKI BEREKET Bayatlamayan nefis şahane  kıyır kıyır bir kuru pasta lezzeti mükemmel. Ĺezetin zirvesi bir kuru pasta . Hijyenik  katkısız  doğal gönül rahatlığı ile Tüketebileceginiz.  Sevdiklerinize,  misafir,ve konuklarınız için gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir Lezzet.   Bir kuru pasta afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹Nefis   Kuru  Pasta🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER:🌹🌹🌹🌹🌹 15o Gram tereyağı oda sıcaklığında. 1 çay bardağı sıvı  yağ. 1 Adet yumurta. 4 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı sirke. 1 paket kabartma tozu. 1 tatlı kaşığı tuz. Aldığı kadar un.  Üzeri için:  yumurta sarısı. çörek otu, susam.  YAPILIŞI: Tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, şekeri, tuzu, sirkeyi,kabartma tozunu, y uğurma kabına alalım güzelce karıştıralım azar azar unumuzu ilave edelim yuğuralım. Sert olmayan bir hamur olmalı. Merdaneyle açalım kurabiye kalıbı ile keselim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.  Üzerine yumurta sarısı sürelim çöre

Mantıdan arta kalan hamur nasıl değerlendirilir

 Merhabalar sevgili hanımlar  nasılsınız.  Bugün sizlere  mantı hamurundan  arta  kalan hamuru nasıl değerlendirilir onu anlatacağım. Mantı hamurun dan  arta kalan hamur üzerine 1 çay kaşığı karbonat serpelim ve hamurumuzu yuğuralım    Merdane ile açalım . Daha sonra kare şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alalım orta ateşte arkalı önlü kızartalım. Nar gibi kızarmış  pişmiş servise hazır ayran veya çay ile birlikte servis edebilirsiniz  Afiyet olsun.  Çok  değerli  takipçilerim  Sağlıcakla kalın hoşçakalın  . Bir başka değerlendirme ise  sade yaprak mantı  cevizli mantı olarak   tulum peynirli mantı, Sarmısaklı yoğurtlu olarak olarakta yapabilirsiniz.  Nefis bir lezzet . mantı denince akla sadece kıymalı ve patatesli degil birçok  farklı şekilde pişirilen yapılan muhteşem bir yemek lezzeti damakta kalan bir yemek mutlaka deneyin derim. Bir başka şekilde yapmak isterseniz boncuk mantı olarak yapabilirsiniz. bu lezzet ayrı bir lezzet deneyin farkı görün bu lezzete bayılacaksınız. Yeni tar

PADİŞAH SARMASI

MUTFAKTAKİ   BEREKET PADIŞAH  SARMASI YAPILIŞI: 4 bardak süt. 6 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı kakao. 4 çorba kaşığı un . 1 paket vanilya.  1 tatlı kaşığı tereyağı. 1 bardak süt.  1 paket krem şanti.  ÜZERİNE:  Antep fıstığı. YAPILIŞI:unu şekeri kakaoyu güzelce karıştıralım . Sütü ilave edelim tencereye alalım.  kısık ateşte  pişirelim.  Göz göz olunca ocağı kapatalım.  Tereyağını vanilyayı ekleyelim.   Büyük kare bir tepsiye hindistan cevizini serpelim.  pişirdigimiz harcı  üzerine dökelim ve Düzeltelim . Daha sonra krem şanti ile sütü çırpalım tepsideki soğuyan harcın  üzerine sürelim Buzdolabında  2 saat bekletilir.  Daha sonra dolaptan  çıkarılır dilimlenir sarılır. üzeri antep fıstığı ile süslenir.   AFIYET OLSUN

SULU KÖFTE -mutfaktaki Bereket

Sivas Yoresinden pratik Sulu Köfte. Muhteşem lezzeti ile damakta tat bırakır . sulu köfte ile yemekleriniz ziyafete dönüşür. Yanına börek salata tatlı olarak fıstıklı  kadayıf yapılabilir.  🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🍃🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 🌾🌾SİVAS YÖRESİNDEN SULU KÖFTE🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾  MALZEMELER: 500 gram az yağlı kıyma.  1 su bardağı köftelik bulgur. 1 tane kuru soğan.  2 diş sarmısak. 1 tutam maydonoz.. 2 çorba kaşığı un. 2 çorba kaşığı irmik. 1tatlı kaşığı pul biber. 1 tatlı kaşığı nane. yarım çay kaşığı kara biber. 1 çay kaşığı kimyon. 2çay kaşığı tuz.   SOSU İÇİN: 1 çorba kaşığı salça. 5 su bardağı su. 1 fincan zeytinyağı. 1 tatlı kaşığı tuz arzuya göre azaltabilirsiniz  YAPILIŞI:   yuğurma kabımıza kıymamızı alalım soğanı rendeleyelim suyunu avucumuzla sıkalım kıymamıza ilave edelim. sarmısağı rendeleyelim ilave edelim. baharatları tuzu irmiği unumuzu ince kıydığımız maydonozu ilave edelim   En az  10 dakika yu

KIYMALI PATATES ÇANAĞI

MUTFAKTAKİ  BEREKET 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 🌿🌿🌿 Kıymalı patates çanağı🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 Malzemeler. 6 Tane patates,  1 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam maydonoz, 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 İÇ MALZEMELER: 300 gram kıyma, 2 tane yeşil biber, 1 tane soğan, 1 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kimyon, 1  çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber,  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI:  patatesleri haşlayalım püre haline getirelim,  yağımızı tavaya alalım salçamızı ekliyelim kavuralım patatesin üzerine gezdirelim, maydonozu ince ince doğrayalım patatesin üzerine ilave edelim,  Tuzumuzu serpelim güzelce yuğuralım canaklar yapalım, kıymayı kavurmak için tavamuza yağımızı alalım soğan ve biberleri doğrayalım üzerine ekliyelim kavuralım, kıymayı ekliyelim kavurmaya devam edelim kıymamız kavrulunca baharatları ve tuzu ekliyelim karıştıralım,  Çana