Mutfaktaki bereket.
yeşil mercimeğin sebzeli bir başka güzel özellikle
yeşil mercimeğin sebzeli bir başka güzel özellikle
yüksek tansiyon hastaları için muhteşem bir çorba haftada en az iki kere tüketilmeli.
yeşil mercimeği pişiren kesinlikle suyunu döküp atmayalım.
Bu güzel çorbanın yanına.
Bu güzel çorbanın yanına.
güzel bir mor lahana salatası ile hafif bir soğanlı bulgur pilavını mutlaka deneyin.afiyet olsun.
- Yapılışı:
- mercimeği tenceremize alalım.
- Üzerine 3 su bardağı su ekleyelim mercimekler suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirelim.
- soğanları yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı alalım.
- soğanları tenceremize alalım.
- pembeleşinceye kadar kavurmalı.
- Unu ekleyelim kavurmalı salcamizi ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Havuç ve patatesi pul biberi ilave edelim.
- suyu ilave edelim patates ve havuç yumuşayana kadar pişirelim.
- Üzerine mercimeği ilave edelim 10 dakika daha pişirelim.
- yemeğimiz servise hazır.
- afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder