Tereyağlı irmik helvası |
3 su bardağı irmik.
1,5 su bardağı şeker.
2 çorba kaşığı tereyağı.
3 su bardağı su.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
üzeri için hindistan cevizi.
yapılışı:
Şeker ve suyu ufak bir tencerede kaynatalım.
şerbetimiz kaynayınca ocağın altını kapatalım.
sıvı yağı tenceremize alalım üzerine tereyağını ekliyelim tereyağını eriyince irmiği ekliyelim orta ateşte irmiğimiz pembeleşene kadar kavuralım.
helvamız kavrulunca.
sıcak şerbeti kavrulan irmiğin üzerine dökelim ocağın altını kapatalım.
helvamız şerbeti çekene kadar bekleyelim Tekrar 0çağımızı açalım ve helvayı kavurmaya devam edelim helvamız kıvam alınca ocağı kapatalım.
Yorumlar
Yorum Gönder