Helvanın şekerini kendi damak tadına göre ayarlayabilirsiniz.çok değerli hanımlar çok değerli takipçilerim.
malzemeler:
3 su bardağı irmik.
1,5 su bardağı şeker.
2 çorba kaşığı tereyağı.
3 su bardağı su.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
üzeri için hindistan cevizi fındık fıstık cevizde olabilir arzuya göre.
yapılışı:
Şeker ve suyu ufak bir tencerede kaynatalım.
şerbet kaynayınca ocağın altını kapatalım.
sıvı yağı tenceremize alalım üzerine tereyağını ekliyelim m tereyağını eriyince irmiği ekliyelim orta ateşte irmiği pembeleşinceye kadar kavuralım.
helvamız kavrulunca.
sıcak şerbeti kavrulan irmiğin üzerine dökelim ocağın altını kapatalım.
helvamız şerbeti çekene kadar bekleyelim Tekrar 0çağımızı açalım ve helvayı kavurmaya devam edelim helvamız kıvam alınca ocağı kapatalım.
![]() |
Tereyağlı irmik helvası |
3 su bardağı irmik.
1,5 su bardağı şeker.
2 çorba kaşığı tereyağı.
3 su bardağı su.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
üzeri için hindistan cevizi fındık fıstık cevizde olabilir arzuya göre.
Kişi sayısına göre irmiği ayarlayabilirsiniz.
yapılışı:
Şeker ve suyu ufak bir tencerede kaynatalım.
şerbet kaynayınca ocağın altını kapatalım.
sıvı yağı tenceremize alalım üzerine tereyağını ekliyelim m tereyağını eriyince irmiği ekliyelim orta ateşte irmiği pembeleşinceye kadar kavuralım.
helvamız kavrulunca.
sıcak şerbeti kavrulan irmiğin üzerine dökelim ocağın altını kapatalım.
helvamız şerbeti çekene kadar bekleyelim Tekrar 0çağımızı açalım ve helvayı kavurmaya devam edelim helvamız kıvam alınca ocağı kapatalım.
helvamıza kalıpla şekil verip ikram edeli
Afiyet olsun.
Günün sözü
Kötü olma üzülürsün,
çokta iyi olma ezilirsin..
Hz ali. (r. a)
Yorumlar
Yorum Gönder