TUTMAÇ ÇORBASI
Gerçekte muhteşem çok güzel tok tutan nefis bir çorba değerli hanımlar değerli takipçilerim mutlaka deneyin derim.
Bu çorba damakta tat bırakır mutlaka deneyin vaz geçemeyecek siniz.
Dört mevsim yapabileceğiniz bir çorba.
Yazın soğuk olarak kışın sıcak olarak
Tüketebilir siniz sevdiklerinize misafirlerinize yapabileceğiniz muhteşem bir çorba.
Bu çorbaya bayılacaksınız
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek.
1 su bardağı pişmiş nohut.
3 su bardağı yoğurt.
1 tane soğan..
1 tane yumurta.
1 çorba kaşığı un.
yarım çay bardağı sıvı yağ.
1 Tatlı kaşığı tereyağı.
1 tatlı kaşığı nane.
4.su bardağı su.
1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılış:
yeşil mercimeği yıkayalım tenceremize alalım üzerine 4 bardak suyu ekliyelim mercimeği 20 dakika orta ateşte pişirelim.
Nohutu üzerine ekliyelim.
Bir kasede yumurta sarısını yoğurdu unu güzelce çırpalım.
Çorbanın suyundan bir kepçe alalım ve kasedeki yoğurdu katalım.
Tekrar çırpalım ve çorbamıza azar azar ilave ederek çorba kaynayana kadar karıştıralım tuzumuzu ekliyelim.
soğanı doğrayalım ve tavada sıvı yağ ve tereyağında pembeleşene ne kadar kavur alım üzerine naneyi ekliyelim ve çorbamızın üzerine gezdirelim..
çorbamızı 10 dakika dinlendirelim.
Çorbamız servise hazır afiyet bal şeker
olsun.
Özlü söz
Birisi ile
tartışırken Vakar
ve efendiligini
elden bırakma .
İmam Gazali (r.a.
Yorumlar
Yorum Gönder