Mutfaktaki bereket.
bol ıspanaklı bol peynirli besleyici doyurucu çıtır çıtır bir börek.
lezzeti i efsane denemeye değer bu börek bir başka deneyin farkı lezzetinin bir başka olduğunu görünce her zaman yapmak isteyeceksiniz
hafif kolay güzel bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ederim gerçek bir lezzet.
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
Ispanaklı peynirli börek muhteşem bir Lezzet.
malzemeler:
7 tane yufka.
1 kg ıspanak.
2 tane soğan.
Yarım çay bardağı sıvı yağ.
2 çay kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı tuz.
2oo gram az yağlı beyaz peynir.
100 gram lor peyniri.
1oo gram rendelenmiş kaşar peyniri.
Sosu için.:
2 yumurta.
4 çorba kaşığı yoğurt.
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 paket kabartma tozu.
Üzeri için :
1 çorba kaşığı sıvı yağ.
1 yumurta sarısı.
çörek otu.
susam.
yapılışı:Ispanağı ayıklayalım doğrayalım 6,7 kere kumu temizlenene kadar yıkayalım .
1 su bardağı suyu tenceremize alalım üzerine ıspanağı ekliyelim 5 ıspanak 5 dakika kavuralim .
Daha sonra ıspanağı süzgecle süzelim.
Soğanları yemeklik doğrayalım.
Tenceremize yarım çay bardağı sıvı yağımızı alalım.
üzerine soğanları ekliyelim pembeleşene kadar kavuralim.
Üzerine 2 çay kaşığı pul biber ekliyelim üzerine ıspanağı ekliyelim 1 çay kaşığı tuz ilave edelim güzelce karıştıralım.
üzerine lor peyniri beyaz peyniri kaşar peyniri ekliyelim güzelce harmanlayın.
İç harcımızı hazır.
Sosumuzu için yumurtaları derin bir kaseye kıralım üzerine yağımızı,yoğurdu, sütü, kabartma tozunu,ekliyelim iyice çırpalım.
Yufkamızı masamıza serelim sosumuzdan 3 çorba kaşığı serpelim yufkamızın .
güzelce sosumuzdan sürelim kuru yer
kalmamalı.
Daha sonra yufkamızı ikiye katlayalım tekrar sosumuzdan sürelim tek sıra halinde
iç harcımızdan konur ve kenarları içe katlanır ve rulo şeklinde saralım ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alalım.
Tepsimiz ve dolunca.yumurta sarısı ile sıvı yağı karıştıralım böreğin üzerine sürelim ve çörek otu susam serpelim 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet bal şeker.olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder