Mutfakta'ki bereket
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Sebzeli köfte
MALZEMELER:
400 gram az yağlı kıyma.
1 çay kaşığı tuz köfte için.
1 tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı kimyon.
1 tutan maydonoz.
4 Tane orta boy patates.
1 tane havuç
1 tane soğan.
1 tutam maydonoz.
3 Diş sarmısak.
1 çorba kaşığı salça.
2 tatlı kaşığı pul biber.
2 çay kaşığı tuz.
yarım çay bardağı çiçek yağı.
Yeteri kadar su.
Yapılışı:
Patates ve havucu küp ķüp doğrayalım
Soğanı yemeklik doğrayalım.
Yağımızı tencereye dökelim soğanı üzerine ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine salçamızı ekliyelim 1 dakika kavuralım ve patates ve havucu ekliyelim 2 dakika kavuralım ve üzerini bir parmak geçecek kadar su verelim tuz ve baharatları ekliyelim
kısık ateşte pişerken köftemizi hazırlayalım.
kıymamızı yuğurma kabına alalım ve üzerine
1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon ve 1 tatlı kaşığı pul biber ekliyelim maydonozu ince ince doğrayalım rendelenmiş sarmısakları ilave edelim ve güzelce yuğuralım.
Ceviz büyüklüğünde köfte harcından alıp
Köfteler yapalım.
pişen yemeğimize ilave edelim 15 dakika pişirelim.
Servis tabaklarina alalım arzuya göre üzerine maydonoz serpiştirelim ve ikram edelim.afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder