Malzemeler:
1 Su bardağı pilavlık bulgur.
1 su bardağı kadar çubuk makarna .
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı.
1 Tatlı kaşığı tereyağı.
Yarım çorba kaşığı salça.
2 Çay kaşığı tuz .
1 Tatlı kaşığı pul biber.
4 su bardağı su.
YAPILIŞI:
Tenceremize çicek yağını ve tereyağını alalım.
Makarnamızı 5 bölelim ve tenceremize alalım pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine ayıklayıp yıkadığımız bulguru ekliyelim.
Salça ve pul biberi ekliyelim güzelce karıştıralım ve pilavimizin suyunu verelim tuzunu ekliyelim.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavı 10 dakika dinlendirelim yanına taze fasülye veya kuru fasulye ve köpüklü güzel bir ayran salata ile birlikte servis edelim afiyet olsun.
Püf nokta.
çok değerli hanımlar değerli takipçilerim.
Salçamizin küflenmemesi için üzerine bir kahve fincanı yağ dökerseniz. Salcaniz asla küflenmez ve bozulmaz.
Yorumlar
Yorum Gönder