Makarnali Bulgur pilavı
Malzemeler:
1 Su bardağı pilavlık bulgur.
1/5 çubuk makarna .
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı.
1 Tatlı kaşığı tereyağı.
Yarım çorba kaşığı salça.
2 Çay kaşığı tuz .
1 Tatlı kaşığı pul biber.
4 su bardağı su.
YAPILIŞI:
Tenceremize çicek yağını ve tereyağını alalım.
Malkarnamizi 5 bölelim ve tenceremize alalım pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine ayıklayıp yıkadığımız bulguru ekliyelim.
Salça ve pul biberi ekliyelim güzelce karıştıralım ve pilavimizin suyunu verelim tuzunu ekliyelim.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Pilavi 10 dakika dinlendirelim ve köpüklü güzel bir ayran ile servis edelim afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder