Mutfaktaki bereket
Özelikle kış mevsiminde mutlaka pişirilip tüketilmesi kereken bir çorba.
Çorba deyip geçmemeli
çorba muhteşem lezzeti ile ezogelin çorbası.
Damakta kalan bir lezzet.
çorbasız bir sofra düşünülemez.
Şifa niyetine içebileceğiniz bir çorba aynı zamanda.
Bu çorbanın lezzetini ve tadı unutulmaz.
Ko kolay gelsin afiyet olsun.
🌻🌻🌻🌻🌻 Ezogelin Çorbası🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻 🌻🌻🌻🌻🌻🌻
MALZEMELER:
1 su bardağı kırmızı mercimek.
2 çorba kaşığı pirinç.
2 çorba kaşığı pilavlik bulgur.
1 çorba kaşığı tel şehriye.
1 Baş soğan.
4 Diş sarmısak.
1 çorba kaşığı domates salçası.
1 çorba kaşığı kuru nane.
2 Tatlı kaşığı pul biber.
1 çay kaşığı kimyon.
1 çay kaşığı silme karabiber.
1 Tatlı kaşığı tereyağı.
Yarım çaybardağı ayçiçek yağı.
Yarım limon suyu.
1 çorba kaşığı un.
2 litre su.
1 Tatli kaşığı tuz.
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayalım ve tenceremize alalım üzerine ayçiçek yağını yarısı ekliyelim ve soğanımız pembeleşene kadar kavuralım iki diş sarmısağı rendeleyip üzerine ilave edelim.
Üzerine 1 litre su ilave edelim ve
Mercimeğimiz pişene kadar kaynatalım Mercimegimiz pişince üzerine bulgur ve pirinci ilave edelim 10 dakika daha kaynatalım
Şehriye ve tuzu ilave edelim.
5 dakika daha kaynatalım.
Daha sonra tavamıza unumuzu alalım
hafiften kavuralım .
Daha sonra tereyağı ve ayçiçek yağını üzerine ilave edelim.
Nanemizi baharatları ilave edelim ve salçamızı ekleyelim soğuk suyu üzerine ilave edelim ve güzelce çırpalım çorbaya ekleyelim.
Çorba kaynarken üzerine iki diş sarmısağı rendeleyip katalım ve yarim limon suyunu ilave edelim. Çorbamız servise hazır.
Günün sözü
Kararsız kaldığında deki:
Beni yaratan elbet yolumu gösterir''
'Elhamdülillah''.
Hz Mevlana.
Yorumlar
Yorum Gönder