Malzemeler:
1 yumurta .
15o gram tereyağı.
1 Çay bardağı ayçiçek yağı.
3 çorba kaşığı yoğurt.
1 Tatlı kaşığı mahlep.
2 çay kaşığı tuz.
2 Tatlı kaşığı şeker.
1 paket kabartma tozu.
Aldığı kadar un.
🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁
Üzeri için:
1 su bardağı kavrulmuş susam.
1 yumurta.
Çörekotu.
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
Yapılışı:
Tereyağını eritelim yağımız soğuyunca yoğurma kabına alalım ve diğer sıvı malzemeleri ekleyelim.
Tuz,şeker, kabartma tozu, ve mahlebi ekleyelim karıştıralım unumuzu azar azar ilave edelim ve çok sert olmayan bir hamur yuğuralım 10 dakika hamurumuzu dinlendirelim.
Hamurumuzu ikiye bölelim.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve
küçük halkalar yapalım.
Yumurta akı ve sarısını ayıralım.
Halkaları önce yumurta akına sonra susama batıralım ve tepsimize dizelim.
Diğer yarısına ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve ufak halkalar yapalım üzerine yumurta sarısı sürelim ve üzerine çörek otu serpelim.
170 derecede 20 dakika pişirelim afiyet olsun.
Hayırlı kandiller.
Yorumlar
Yorum Gönder