Merhabalar sevgili hanımlar çok değerli takipcilerim
Bugün sizlere mantı hamurundan arta kalan hamuru nasıl değerlendirilir onu anlatacağım.
Mantı hamurun dan arta kalan hamur üzerine 1 çay kaşığı karbonat serpelim ve hamurumuzu yuğuralım fazla ince olmayacak şekilde
Merdane ile açalım .
Daha sonra kare veya üçgen şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alalım orta ateşte arkalı önlü nar gibi kızartalım.
Nar gibi kızarmış ve pişmiş pişileri servise hazır ayran veya çay ile birlikte servis edebilirsiniz .
Yanına cacık veya kompostosu ile servis edebilirsiniz .
güzel bir salata ile olabilir.
yeterki israf olmasın biraz emekle biraz çaba ile muhteşem güzel yemekler sofralarda olsun.
Afiyet olsun.
Çok değerli takipçilerim Sağlıcakla kalın hoşçakalın.
Bir başka değerlendirme ise
sade yaprak mantı
cevizli mantı olarak
tulum peynirli mantı,
Sarmısaklı yoğurtlu olarak
yapabilirsiniz.
Nefis bir lezzet .
mantı denince akla sadece kıymalı ve patatesli değil birçok farklı şekilde pişirilen yapılan muhteşem bir mantı.
lezzeti damakta kalan bir mantı mutlaka mantı tarifimi deneyin derim.
Bir başka şekilde yapmak isterseniz boncuk mantı olarak yapabilirsiniz
bu lezzet ayrı bir lezzet deneyin farkı görün bu lezzete bayılacaksınız.
Kalan hamuru buzdolabında poşet içinde ağzını sıkıca bağlayıp saklayabilirsiniz.
Ertesi gün de pişirebilirsiniz büyük bir kolaylık olur.
Yeni tariflerde buluşmak üzere sağlıcakla Kalın hoşçakalın çok değerli takipçilerim.
Yeni tarifler yakında.
Güzel bir söz .
İyilik yaptığın kişiden gelecek
darbeye hazırlıklı ol
Menfaati bitenin nankörlüğü başlar.!
Hz .Ali.
Yorumlar
Yorum Gönder