Merhabalar sevgili hanımlar nasılsınız.
Bugün sizlere mantı hamurundan arta kalan hamuru nasıl değerlendirilir onu anlatacağım.
Mantı hamurun dan arta kalan hamur üzerine 1 çay kaşığı karbonat serpelim ve hamurumuzu yuğuralım
Merdane ile açalım .
Daha sonra kare şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alalım orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
Nar gibi kızarmış pişmiş servise hazır ayran veya çay ile birlikte servis edebilirsiniz
Afiyet olsun.
Çok değerli takipçilerim Sağlıcakla kalın hoşçakalın
Bir başka değerlendirme ise
sade yaprak mantı
cevizli mantı olarak
tulum peynirli mantı,
Sarmısaklı yoğurtlu olarak
olarakta yapabilirsiniz.
Nefis bir lezzet .
mantı denince akla sadece kıymalı ve patatesli degil birçok farklı şekilde pişirilen yapılan muhteşem bir yemek lezzeti damakta kalan bir yemek mutlaka deneyin derim.
Bir başka şekilde yapmak isterseniz boncuk mantı olarak yapabilirsiniz.
bu lezzet ayrı bir lezzet deneyin farkı görün bu lezzete bayılacaksınız.
Yeni tariflerde buluşmak üzere sağlıcakla Kalın hoşçakalın çok değerli takipçilerim.
Yorumlar
Yorum Gönder