Revani Tatlısı
MALZEMELER:
6 yumurta.
3 su bardağı irmik.
4 çorba kaşığı un.
2 çay bardağı ayçicek yağı.
2 çay bardağı şeker.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık.
1 portakal rendesi.
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker.
4 su bardağı su.
3-4 Damla limon suyu.
Üzeri için:
Yeşil toz fıstık.
Portakal rendesi .
Hindistan cevizi.
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
Bir tencereye şeker ve su konur.
Orta ateşte şeker eriyene kadar.
Sürekli karıştıralım.
Kaynamaya başlayınca altını kısalım ve kısık ateşte 15 dakika kaynatalım .
indirmeye yakın limon suyunu ekliyelim.
Yumurta ile şekeri çırpalım yağı ve yoğurdu ekliyelim biraz daha çırpalım
Kuru malzemeleri ekliyelim ve karıştıralım.
.24-34 cm bir tespiti yaglayalim. Ve tepsimize dökelim.
175 ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim .
fırından çıkınca 3-4 dakika ılınmasını bekleyin.
Keki tepside dilimleyip.
üzerine soğuk olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.
üzerini hindistan cevizi ve yeşil fıstıkla portakal rendesi ile süsleyelim.
Tatlımızı 3-4 saat dinlendirelim.
daha sonra servis AFIYET OLSUN.
Yorumlar
Yorum Gönder