Soğanlı gözleme
Malzemeler:
3 orta boy soğan:
1 çorba kaşığı salça.
1 çay kaşığı tuz.
2 Tatlı kaşığı pul biber.
Yarım çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı kimyon.
1 fincan ayçiçek yağı.
1 fincan su.
Yapılışı.
ilk önce sıvı malzemeyi ve salçayı güzelce karıştıralım.
Baharat ve tuzu ekleyelim en son soğanları minik minik doğrayalım ve harcımızı ilave edelim ve karıştıralım harcımız hazır.
Malzemeler
6 su bardağı un.
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ.
Ilık su.
Unu masamıza alalım ortasına açalım.
Tuz sıvı yağ ilave edelim suyu azar azar ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
10 dakika dinlendirelim ve ufak bezeler yapalım ve merdane veya oklava ile tabak büyüklüğünde açalım.
Harçtan arasına konur ve Kenarları bastırarak kapatalım teflon tavada arkalı önlü pişirelim
Muhteşem bir lezzet mutlaka deneyin derim.
Yorumlar
Yorum Gönder