Soğanlı gözlemenin tadı lezzeti bir başka gerçekten çok muhteşem güzel bir lezzet.
Mükemmel bir gözleme ve lezzet bir başka mutlaka deneyiniz derim.
İç harç olarak peynir ,kıymalı harç patatesli harç
olarakta ta yapabilirsiniz arzuya göre.
Fakat soğanlı gözlemenin tadı lezzeti bir başka güzel.denemeye değer bir lezzet.
Buradaki önemli olan soğanlar ince ince doğrayın soğanın kokusunu değil lezzeti ni almak önemli olan.
Az bir malzeme ile güzel ve mükemmel gözleme tarifi asla kaçmaz deneyin bu tarife bayılacaksınız.degeri hanımlar değerli takipçilerim sağlıcakla Kalın hoşçakalın.
Soğanlı gözleme
Malzemeler:
3 orta boy soğan:
1 çorba kaşığı salça.
1 çay kaşığı tuz.
2 Tatlı kaşığı pul biber.
Yarım çay kaşığı karabiber.
1 çay kaşığı kimyon.
1 fincan ayçiçek yağı.
1 fincan su.
Yapılışı.
ilk önce sıvı malzemeyi ve salçayı güzelce karıştıralım.
Baharat ve tuzu ekleyelim en son soğanları minik minik doğrayalım ve harcımızı ilave edelim ve karıştıralım harcımız hazır.
Malzemeler
6 su bardağı un.
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ.
Ilık su.
Unu masamıza alalım ortasını havuz şeklinde açalım.
Tuz sıvı yağ ilave edelim suyu azar azar ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
10 dakika dinlendirelim ve ufak bezeler yapalım ve merdane veya oklava ile tabak büyüklüğünde açalım.
Harçtan tabak büyüklüğünden biraz büyük açtığımız hamurun yarısına konur diğer yarısı üzerine kapatın kenarlarını bastırarak kapatalım.
teflon tavada arkalı önlü pişirelim.yumurta fırçası ile üzerine sıvı yağ sürelim kızarınca diğer yüzünü de pişirelim ve tavadan alalım.
Afiyet olsun.
Muhteşem bir lezzet mutlaka deneyin derim.
Yorumlar
Yorum Gönder