Patlıcan musakka
Malzemeler:
400 gram kıyma.
4 Tane soğan.
6 Tane patlıcan.
3 Tane domates.
4 Tane yeşil biber.
4 Diş sarmısak.
1,5 çorba kaşığı salça.
1 çay bardağı ayçiçek yağı.
2 Tatlı kaşığı tuz.
1 Tatlı kaşığı pul biber.
5 su bardağı su.
Yapılışı:
patlıcanların kabuklarını soyalım güzelce yıkayıp halka halka doğrayalım derin bir kaba alalım.
Üzerine yarım çay bardağı ayçiçek yağı gezdirelim ve tepsimize dizelim 180 derecede 30 dakika pişirelim.
Patlıcanlar pişerken soğanları ufak ufak doğrayalım ayçiçek yağını tavamıza alalım üzerine soğanları ilave edelim ve kavuralım .
Biberleride doğrayip soğanların üzerine ilave edelim kavurmaya devam edelim. Sarmısağı üzerine rendeleyelim
Soğan ve biber kavrulunca kıymayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
Kıyma pişince üzerine salça baharat ve tuzu ekliyelim kavurmaya devam edelim.
Domatesi doğrayip üzerine ekliyelim.
suyu üzerine ilave edelim ve bir taşım kaynayinca fırında pişen patlıcanların üzerine dökelim.
Üzerini güzelce düzeltelim.
Tekrar fırına verelim ve 180 derece fırında 40 dakika pişirelim afiyet olsun.
Yemekteki lezzeti veren sevgidir lezeti veren tadı ve bereketi veren.
Yorumlar
Yorum Gönder