Şimdi tam zamanı yazın konan salamura. kışın afiyetle tüketilir.
Yaprak alırken ince ve damarsız ve düzgün Yaprak olmasına dikkat edelim.
Yaprakları güzelce yıkayalım kiri ve tozu gidene kadar.
Güzelce demetleyelim.
1 kilo yaprağa 2 litre su yeterli gelir.
Suyu kaynatalım içine 1 çorba kaşığı tepeleme kaya tuzu katılır.
Demetlenen yaprakların üzerine kaynatılan tuzlu su dökülür.
Ağzı kapatılır su soğuyan kadar bekletilir. soğuyunca.
kaya tuzu.
9-10 yaprak alınır arasına 1 Tatlı kaşığı kadar tuz serpiştirilir ve ikiye katlanır ve bidona basılır.
Tüm yapraklar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Üzeri bir tane buzdolabı poşeti ile kapatılır.
Kapağını sıkıca kapatalım.
2 Sene boyunca hiç bozulmadan saklanır.
Kilo başına 1 çorba kaşığı tepeleme tuz. konur
Özlü söz
Hayatın içinde her şey olabilirsin önemli olan hayatın içinde "insan" olabilmektir.
Şemsi Tebrizi
Yorumlar
Yorum Gönder