- MALZEMELER:
- 1 Kilo un
- 2 çorba kaşığı instant maya,
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- Su,
- İÇ MALZEMESİ,
- 2 SU bardağı un
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 cimcik tuz,
- yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ.
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı.
- YAPILIŞI:
- hamurumuzu yarım saat mayalayalım. hamurumuz mayalanırken.
- Tavaya yağımızı alalım unumuzu üzerine ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bir cimcik tuz serpelim karıştıralım geniş bir tabağa dökelim soğusun.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım.
- sıvı yağla yağlayalım bohça şeklinde katlayalım
- Bütün yumakları açalım yağlayalım daha sonra katladığımız hamuru elimizle açarak büyütelim üzerini yağlayalım.
- Üzerine kavurdugumuz icten serpelim rulo şeklinde saralım.
- Üçe bölelim fırın tepsisini yağlayalım fırın Tepsisine dizelim.
- Bütün hamurları bu sekilde açalım fırın Tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar Pişirelim afiyet olsun.
Mutfaktaki bereket 🌹🌹🌹🌹Muhteşem aşure🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER: 1 su bardağı nohut. 1 su bardağı fasulye. 2 su bardağı buğday. 2 su bardağı kuru üzüm. 2 su bardağı doğranmış kaysı. 1 su bardağı fındık. 2 su bardağı dut. 2 su bardağı incir doğranmış 2 paket dolmalık fıstık. 1 çay bardağı kuş üzümü. 4 tane karanfil. 5 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı süt. 1 çay kaşığı tarçın. bir cimcik tuz 3 çorba kaşığı nişasta. 3 litre su. ÜZERİNE: Kuş üzümü Fıstık, fındık, ceviz, nar,olabilir arzuya göre. YAPILISI: fasulye nohut önceden sıcak su ile ıslatılır. Daha sonra tek tek pişirilir. buğday pişirilir. büyük bir tencereye alınır. üzüm pişirilir ilave edilir. kaysı pişirilir ilave edilir. incir pişirilir ilave edilir. kuş üzümü fıstık eklenir 5 dakika hepsi kaynatılır. 1 su bardağı süt ile nişasta güzelce çırpılır. kaynamakta olan aşureye yavaş yavaş ilave edilir. suyu az gelirse sıcak su ...


Yorumlar
Yorum Gönder