- MALZEMELER:
- 1 Kilo un
- 2 çorba kaşığı instant maya,
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- Su,
- İÇ MALZEMESİ,
- 2 SU bardağı un
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 cimcik tuz,
- yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ.
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı.
- YAPILIŞI:
- hamurumuzu yarım saat mayalayalım. hamurumuz mayalanırken.
- Tavaya yağımızı alalım unumuzu üzerine ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bir cimcik tuz serpelim karıştıralım geniş bir tabağa dökelim soğusun.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım.
- sıvı yağla yağlayalım bohça şeklinde katlayalım
- Bütün yumakları açalım yağlayalım daha sonra katladığımız hamuru elimizle açarak büyütelim üzerini yağlayalım.
- Üzerine kavurdugumuz icten serpelim rulo şeklinde saralım.
- Üçe bölelim fırın tepsisini yağlayalım fırın Tepsisine dizelim.
- Bütün hamurları bu sekilde açalım fırın Tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar Pişirelim afiyet olsun.
Mutfaktaki Bereket Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen. yapmaya değer tadı damakta kalan çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt. 2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un. 1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ. Açmak için nişasta. ŞERBETİ İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım. unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım. Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım. Diğer ucunuda çatala takalım ha...
Yorumlar
Yorum Gönder