- MALZEMELER:
- 1 Kilo un
- 2 çorba kaşığı instant maya,
- 2 tatlı kaşığı tuz.
- Su,
- İÇ MALZEMESİ,
- 2 SU bardağı un
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 cimcik tuz,
- yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ.
- Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı.
- YAPILIŞI:
- hamurumuzu yarım saat mayalayalım. hamurumuz mayalanırken.
- Tavaya yağımızı alalım unumuzu üzerine ilave edelim pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine bir cimcik tuz serpelim karıştıralım geniş bir tabağa dökelim soğusun.
- Mayalanan hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım.
- sıvı yağla yağlayalım bohça şeklinde katlayalım
- Bütün yumakları açalım yağlayalım daha sonra katladığımız hamuru elimizle açarak büyütelim üzerini yağlayalım.
- Üzerine kavurdugumuz icten serpelim rulo şeklinde saralım.
- Üçe bölelim fırın tepsisini yağlayalım fırın Tepsisine dizelim.
- Bütün hamurları bu sekilde açalım fırın Tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
- 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar Pişirelim afiyet olsun.
MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana. yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim. AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
Yorumlar
Yorum Gönder