Ana içeriğe atla

Sivas katmeri

🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁🍁

Mutfaktaki bereket. 

Bu lezzete doyum olmaz,

 Sivas yöresinden en özel lezzetlerinden bir tanesi  sivas katmeri.

muhteşem bir lezzet.

Krep tavasında  ocak  üzerinde bu güzel katmer  nasıl yapılır .

üstelik oklava kullanmadan 30 dakikada büyük güzel bir lezzet.

 Buram buram mis gibi kokan  bu katmeri ister sabah kahvaltıda ister öğlen ister akşam yemeğine yapın. 

Bu güzel lezzetin olmazsa olmazı tereyağını olmasıdır  çok uzun süre tok tutan doyurucu olmasıdır.

İster çay ile, ister ayran ile, ister cacık ile,ister meyve suyu ile isterseniz buz gibi bir komposto ile birlikte ikram edin.

mevsimine göre yazın yanına soğuk bir içecek  ile kışın sıcak bir içecek ile  birlikte ikram edin damakta tad bırakan bir lezzet. 

pratik  kolay sivas katmer yapımı.

Bu güzel lezzet özelikle ramazanda sahurda ve iftarda yapılır ve yanına mutlaka buz gibi bir kayısı kompostosu yapılır ve muhteşem olur.

 El açması hamuru ile bir başkadır lezzeti.

Bir başka güzeldir afiyet olsun.

                  

           Sivas katmeri 

MALZEMELER
🍅4 su bardağı ılık su.
🍅2 Tatlı kaşığı tuz
🍅1 Tatlı kaşığı şeker.
🍅1 paket  kuru maya.
🍅Aldığı kadar un.
🍅150 gram tereyağı.
🍅1 çay bardağı ayçiçek yağı.


Yapılışı.
ilk önce tereyağını ve ayçiçek yağını birlikte eritelim yağ soğuyana kadar hamurumuzu yuğuralım 
4 bardak ılık suyu yuğurma kabına alalım
Şeker ve mayayı ekleyelim ve maya eriyene kadar karıştıralım.
 üzerine  bir miktar unu ekliyelim unun  üzerine tuzu serpelim ve güzelce yuğuralım.
hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim ve  mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım Tabak büyüklüğünden biraz büyük merdane ile açalım ve üzerini yağlayalım ve zarf şeklinde katlayalım.
Tekrar açalım ve tavaya alalım üzeri hafif kızarınca fırça ile üzerine yağ sürelim arkalı önlü pişirelim. 
Tüm hamurları bu şekilde pişirelim.
Afiyet bal şeker olsun.

🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾


🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇITIR ÇITIR CENNET KÜNKÜ TATLISI

Mutfaktaki Bereket  Çıtır çıtır çok hafif bir tatlı çok fazla şerbetini çekmeyen.  yapmaya değer tadı damakta kalan  çok leziz bir tatlı. Tatlımızın yufkasını ne kadar ince açarsak okadar  güzel olur.afiyet olsun. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 🌺🌺🌺Cennet Künkü Tatlısı🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 MALZEMELER: 2 Tane yumurta. 1 paket kabartma tozu. 2 çorba kaşığı yoğurt.  2 kaşık sıvı yağ. Aldığı kadar un.  1 fiske tuz. 2 kaşık su. kızartmak için sıvı yağ.  Açmak için nişasta. ŞERBETİ  İÇİN. 3 su bardaği şeker. 3 su bardağı su. 1 dilim limon. YAPILIŞI; Şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Hamurumuz için sıvıları karıştıralım.  unumuzu kabartma tozunu ekliyelim. yumuşak bir hamur yuğuralım. 3 beze yapalım oklava ile nişasta serperek açalım.  Bıçakla şeritler halinde keselim. Tavamıza yağımızı alalım kızdıralım. hamurumuzun bir ucunu tutalım.  Diğer ucunuda çatala takalım hamurumuzu kızgın yağın içinde çevirerek kızartılır. şe

Nefis Kuru Pasta-mutfaktaki bereket

🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 MUTFAKTAKI BEREKET Bayatlamayan nefis şahane  kıyır kıyır bir kuru pasta lezzeti mükemmel. Ĺezetin zirvesi bir kuru pasta . Hijyenik  katkısız  doğal gönül rahatlığı ile Tüketebileceginiz.  Sevdiklerinize,  misafir,ve konuklarınız için gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz bir Lezzet.   Bir kuru pasta afiyet olsun. 🌹🌹🌹🌹Nefis   Kuru  Pasta🌹🌹🌹🌹 MALZEMELER:🌹🌹🌹🌹🌹 15o Gram tereyağı oda sıcaklığında. 1 çay bardağı sıvı  yağ. 1 Adet yumurta. 4 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı sirke. 1 paket kabartma tozu. 1 tatlı kaşığı tuz. Aldığı kadar un.  Üzeri için:  yumurta sarısı. çörek otu, susam.  YAPILIŞI: Tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı, şekeri, tuzu, sirkeyi,kabartma tozunu, y uğurma kabına alalım güzelce karıştıralım azar azar unumuzu ilave edelim yuğuralım. Sert olmayan bir hamur olmalı. Merdaneyle açalım kurabiye kalıbı ile keselim yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.  Üzerine yumurta sarısı sürelim çöre

Mantıdan arta kalan hamur nasıl değerlendirilir

 Merhabalar sevgili hanımlar  nasılsınız.  Bugün sizlere  mantı hamurundan  arta  kalan hamuru nasıl değerlendirilir onu anlatacağım. Mantı hamurun dan  arta kalan hamur üzerine 1 çay kaşığı karbonat serpelim ve hamurumuzu yuğuralım   Merdane ile açalım . Daha sonra kare şeklinde keselim tavaya sıvı yağı alalım orta ateşte arkalı önlü kızartalım. Nar gibi kızarmış  pişmiş servise hazır ayran veya çay ile birlikte servis edebilirsiniz  Afiyet olsun.  Çok  değerli  takipçilerim  Sağlıcakla kalın hoşçakalın  . Bir başka değerlendirme ise  sade yaprak mantı  cevizli mantı olarak   tulum peynirli mantı, Sarmısaklı yoğurtlu olarak olarakta yapabilirsiniz.  Nefis bir lezzet . mantı denince akla sadece kıymalı ve patatesli degil birçok  farklı şekilde pişirilen yapılan muhteşem bir yemek lezzeti damakta kalan bir yemek mutlaka deneyin derim. Bir başka şekilde yapmak isterseniz boncuk mantı olarak yapabilirsiniz. bu lezzet ayrı bir lezzet deneyin farkı görün bu lezzete bayılacaksınız. Yeni tari

Mor menekşe Salatası-Mutfaktaki Bereket

MUTFAKTAKİ BEREKET Mor menekşe Salatası MALZEMELER: 1 Tane mor lahana. 1 Tane havuç. 8 yaprak beyaz lahana.  yarım çay bardağı zeytinyağı. 1 Tane limon. 1 Tatlı kaşığı tuz. YAPILIŞI: mor lahanayı ince ince doğrayalım. Beyaz lahanayıda ince ice doğrayalım. havucu rendeleyelim. Salata tabağına konur şekil verilir. limon suyunu zeytinyağını tuzu karıştıralım salatamızın üzerine gezdirelim.  AFIYET OLSUN. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃

PADİŞAH SARMASI

MUTFAKTAKİ   BEREKET PADIŞAH  SARMASI YAPILIŞI: 4 bardak süt. 6 çorba kaşığı şeker. 3 çorba kaşığı kakao. 4 çorba kaşığı un . 1 paket vanilya.  1 tatlı kaşığı tereyağı. 1 bardak süt.  1 paket krem şanti.  ÜZERİNE:  Antep fıstığı. YAPILIŞI:unu şekeri kakaoyu güzelce karıştıralım . Sütü ilave edelim tencereye alalım.  kısık ateşte  pişirelim.  Göz göz olunca ocağı kapatalım.  Tereyağını vanilyayı ekleyelim.   Büyük kare bir tepsiye hindistan cevizini serpelim.  pişirdigimiz harcı  üzerine dökelim ve Düzeltelim . Daha sonra krem şanti ile sütü çırpalım tepsideki soğuyan harcın  üzerine sürelim Buzdolabında  2 saat bekletilir.  Daha sonra dolaptan  çıkarılır dilimlenir sarılır. üzeri antep fıstığı ile süslenir.   AFIYET OLSUN

KIYMALI PATATES ÇANAĞI

MUTFAKTAKİ  BEREKET 🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 🌿🌿🌿 Kıymalı patates çanağı🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿 Malzemeler. 6 Tane patates,  1 çorba kaşığı salça, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tutam maydonoz, 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 İÇ MALZEMELER: 300 gram kıyma, 2 tane yeşil biber, 1 tane soğan, 1 çay kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kimyon, 1  çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber,  🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹 YAPILIŞI:  patatesleri haşlayalım püre haline getirelim,  yağımızı tavaya alalım salçamızı ekliyelim kavuralım patatesin üzerine gezdirelim, maydonozu ince ince doğrayalım patatesin üzerine ilave edelim,  Tuzumuzu serpelim güzelce yuğuralım canaklar yapalım, kıymayı kavurmak için tavamuza yağımızı alalım soğan ve biberleri doğrayalım üzerine ekliyelim kavuralım, kıymayı ekliyelim kavurmaya devam edelim kıymamız kavrulunca baharatları ve tuzu ekliyelim karıştıralım,  Çana

Göbek salata

                  Göbek salata Yarım göbek salata. 1 tane salatalık.  2 yeşil biber. 3 tane domates. 1 Tane limon. 1 Tane kuru soğan. 1 çay kaşığı tuz. 1 Tatlı kaşığı pul biber. Yarım çay bardağı zeytinyağı. Yapılışı:  Sebzeleri güzelce yıkayalım ince ince doğrayalım daha sonra harmanlayalım Üzerine  Tuzunu serpelim  biberi serpelim yağ ve limon suyunu gezdirelim tekrar harmanlayalım salata mız servise hazır afiyet olsun. Salata yapmadan önce sebzeleri sirkeli suda en az 5 dakika bekletelim.  Daha sonra 2 -3 su daha yıkayalım ve daha sonra salatamızi    yapalım  Göreceksiniz salataniz  çok çok  daha güzel olacak.   Yemeğiniz ne olursa olsun yanında mutlaka bir salata olsun.  Çok uzun süre tok tutan ve tok kalmak için  çiçek bahçesi  salatasını tercih edebilirsiniz tok tutan çok güzel bir salata afiyet olsun.